Konya İl Koordinatörlüğü

IPARD Projelerinin Ücretsiz Hazırlanabilmesi İçin 2 Yeni Protokol İmzalandı


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ile Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği ve Türkiye Bal Üreticileri Merkez Birliği arasında “IPARD Hibeleri Kapsamında Küçük Ölçekli Projelerin Ücretsiz Hazırlanmasına Yönelik Eğitim ve Proje Hazırlama İşbirliği Protokolü” imzalandı.

TKDK Başkanı Hakan KALENDER protokol imza töreninde; kooperatiflerin önemine değinerek “Sayın Bakanımız Dr. Ahmet Eşref FAKIBABA’nın talimatları çerçevesinde TKDK ve Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği arasında imzalanan iş birliği protokolünün diğer kooperatiflerimizin de IPARD’a başvurmaları anlamında yönlendireceğini düşünüyorum” dedi.

Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Mehmet ÖZKURNAZ ise, işbirliği protokolünün öncelikle küçük ölçekli çiftçiler için büyük bir fırsat olduğunu belirterek “mühendislerimizin alacakları eğitimler sonrasında proje hazırlık aşamasında yardımcı olmaları çiftçilerimizin IPARD hibelerinden daha fazla faydalanmalarının önünü açacaktır.” demiştir.  

TKDK Başkanı KALENDER daha sonra, Türkiye Bal Üreticileri Merkez Birliği ile TKDK arasındaki iş birliği protokolü imza törenine katıldı. Başkan KALENDER törende, imzalanan işbirliği protokolünün daha fazla sayıda bal üreticisinin TKDK desteklerinden faydalanması için çok önemli olduğunu vurgulamıştır.  Türkiye Bal Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Azmi YILDIZ ise bal üreticileri olarak sektörün gelişmesinde IPARD desteklerinin çok önemli olduğunun altını çizerek bu protokol sayesinde bal üreticilerinin proje hazırlama kapasitelerinin artacağını ifade etmiştir.

Eğitim TKDK’dan Danışmanlık Hizmetleri Üretici Örgütlerinden…

Protokollere göre, TKDK tarafından IPARD başvuru dosyası ve iş planı hazırlama konularında eğitilecek Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği ve Türkiye Bal Üreticileri Merkez Birliği personelleri çiftçilerimizin projelerini öncelikle ücretsiz olarak hazırlayacaklardır. Projeler kabul edildiği takdirde; TKDK tarafından faydalanıcılara ödenecek danışmanlık destekleri projeleri hazırlayan üretici örgütlerine aktarılacaktır.    

İşbirliği Protokolü İmzalayan Üretici Örgütlerinin Sayısı 8’e ulaştı.

Çalışma kapsamında daha önce Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB), Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği (TDSYMB), Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği (SÜTBİR), Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği (TÜKETBİR),  Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) ile de protokol imzalanmıştı.









 

 

 

 

    Cimer