Konya İl Koordinatörlüğü

TKDK IPARD-II 3. Çağrı İlanı Proje Başvuru Sonuçları


IPARD-II Programı 3. Başvuru Çağrı İlanı Kapsamında 1,5 Milyar TL Hibe Talebi Olan 3.651 Proje Teslim Alındı…

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) olarak 2016 yılında başlayan IPARD-II Programı kapsamında 21 Aralık 2017 tarihinde ilana çıktığımız 3. Çağrı Dönemine ait başvuru kabul işlemlerini 2018 Nisan ayında başarıyla tamamlamış bulunmaktayız.

IPARD-II 3. Çağrı kapsamında; toplam 3.651 proje teslim alınmıştır. Teslim alınan bu projelerin toplam hibe talebi 1,5 Milyar TL, toplam yatırım tutarı ise 3 Milyar TL’dir.

Tedbir bazında proje sayısı olarak;

  • 101 Tedbiri - Süt ve et üretimi sektöründe 926 proje,
  • 302 Tedbiri - Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi sektöründe 2.725 proje başvurusu yapılmıştır.

Proje kabul sürecinin bitmesini müteakip TKDK 42 il koordinatörlüğümüz tarafından projelerin incelenme süreci başlatılmıştır. Kontrol, değerlendirme ve proje seçim sürecinin tamamlanmasından sonra desteklenmeye hak kazanan proje sahipleri kamuoyuna duyurulacaktır.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Dr. Ahmet Eşref FAKIBABA’nın IPARD kapsamında daha çok projenin desteklenmesi hedefi çerçevesinde, 3. Çağrı bütçesi göz önüne alındığında TKDK’ya sunulan projelerin önemli bir kısmının destek kapsamına alınacağı öngörülmektedir.  

Kadın ve gençlerin projelerine pozitif ayrımcılık yapan TKDK, IPARD-II Programı kapsamında çıkacağı yeni başvuru çağrıları ile kırsal kalkınmaya yönelik yatırımları desteklemeye devam edecektir. 

    Cimer