Konya İl Koordinatörlüğü

TKDK Desteğiyle Kurulan Modern Süt Hayvancılığı Tesisini Konya İl Koordinatörü Huriye KARAHAN ÖZDEMİR Açtı




Konya İl Koordinatörlüğü/13.05.2015- “Türkiye’nin yeni kırsal kalkınma hamlesi: TKDK” sloganı ile yatırımcıları destekleme devam eden Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından desteklenen süt hayvancılığı işletmesinin açılışı Ereğli ilçesinde gerçekleştirildi. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından hibe desteği sağlanarak “101-1 SÜT ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELERE YATIRIM” başlığından AB standartlarında modern bir hayvancılık tesisi olarak kurulan Emir Kaan Tarım Ürünleri işletmesinin açılış törenine Ereğli Kaymakamı Şakir ERDEN, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Konya İl Koordinatörü Huriye KARAHAN ÖZDEMİR, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Orhan SOYLU, Ereğli Emniyet Müdürü Erdal YAĞMUR, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur EFE, Ereğli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ercüment SARIKAFA ve Mersin-Silifke ve Erdemli Süt Üreticileri Birliği Başkanları katılmıştır.
         IPARD programında faydalanarak işletmesini kuran Durmuş Ali YÖNET, törene katılan davetlilere işletmesi hakkında bilgiler vererek, gezdirmiştir ve IPARD destekleri hakkında tecrübelerini şu şekilde ifade etmiştir; “Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Konya İl Koordinatörü Huriye Hanım ve il koordinatörlüğü personeli proje başvuru, proje uygulama ve bütün aşamalarda çok yardımcı olduklarını,  Ereğli’de IPARD süt hayvancılığı konusunda desteklerden yararlanmaktan sevinçliyim.” dedi. Sözlerine  Ereğli’nin bu desteklemelere ilgisiz kalmasından dolayı da son derece üzgün olduğunu belirterek devam eden YÖNET “ Ereğli’nin bir süt kenti olması, bu konu da daha fazla destekten faydalanması gerekiyor, bütün Ereğli çitçilerini bu programdan yararlanarak proje yapmaya davet ediyorum. ” dedi.
Ereğli Kaymakamı Şakir ERDEN böyle bir tesisin Ereğli’ye kazandırılmasında emeği geçen Huriye KARAHAN ÖZDEMİR’e teşekkür ederek, IPARD desteklemelerine bir tarım ve hayvancılık merkezi olan Ereğli’den daha fazla ilgi gösterilmesini gerektiğini belirtti.
               TKDK tarafından verilen desteklemelerin kredi değil geri ödemesiz hibe olduğunu ve süt kenti Ereğli’den daha fazla proje desteklemek istediklerini belirten  TKDK Konya İl Koordinatörü Huriye KARAHAN ÖZDEMİR Tüm Ereğli çiftçilerini proje hazırlayarak yatırım yapmaya davet etti.
    Cimer