Konya İl Koordinatörlüğü

İşletmelerin Sürdürülebilirliği Eğitimleri Konya’da Başladı


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından desteklenen projeler kapsamındaki faydalanıcılarımız ve potansiyel faydalanıcılara yönelik “işletmelerin sürdürülebilirliği” eğitimleri için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı ile Kurumumuz arasında işbirliği protokolü imzalanmıştır. 

        Söz konusu protokol kapsamında, IPARD Programı kapsamında desteklenen süt, kırmızı ve beyaz et üreten tarımsal işletmeler ile arıcılık ve tıbbi-aromatik bitkiler alt-tedbirleri kapsamında hibe desteği almış veya alacak olan işletmelerin sürdürülebilirliğine katkı sağlanması amacıyla bilgilendirme toplantıları yapılması planlanmıştır. 

        Türkiye çapında planlanan eğitimler, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Konya İl Koordinatörlüğümüz tarafından 14 Nisan’da Konya’da yapılan açılışla başlatıldı. 

        TKDK tarafından verilen hibe desteklerinin Türkiye ve Konya ekonomisine katkısına değinen Proje Hizmetleri Genel Koordinatörü Adnan Uzunpınar, Avrupa Birliğinden gelen yıllık bütçelerin tamamını kullanan tek kurumuz.” dedi.

        IPARD I Programı için çıkılacak olan son çağrı dönemi ve IPARD II Programı hakkında bilgi veren Uzunpınar, “Kurumumuzdan hibe desteği alarak kurulmuş olan işletmelerin 5 yıl boyunca kontrollerinin ve izlemesini takip ediliyor. Bu açıdan “işletmelerin sürdürülebilirliği” konusunun kurum açısından önemi oldukça büyük. Biz, anlık yatırım ve istihdamlar değil kalıcı,  ekonomiye katkı sağlayan sürdürülebilirliği olan işletmeler hedefliyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı. 

        Toplantıda TKDK tarafından verilen hibe desteklerinin Konya ekonomisine katkısına yönelik bir sunum gerçekleştiren Konya İl Koordinatörü Huriye Karahan Özdemir, “12 çağrı ilanı ile 362 proje ile sözleşme imzalandı. Bu projelerin yatırım tutarları yaklaşık 200 milyon TL. Bu 362 proje kapsamında 2733 adet makine ekipman ile 295 adet traktör teslimi gerçekleştirdik. Desteklenen bu projeler kapsamında 2216 kişi istihdam edildi.” dedi. İl koordinatörü Özdemir, Tarımsal işletmelere sadece finansal destek sağlamadıklarını, bugün başladıkları “işletmelerin sürdürülebilirliği” gibi eğitim programları ile faydalanıcıların yaptıkları işleri daha kaliteli hale getirebilmeleri için yardımcı olduklarını da sözlerine ekledi.
        Eğitim toplantıları aşağıda ki şekilde devam edecektir;


16.04.2015 Perşembe:
Konu  : Süt sığırcılığı işletmesinde hijyen ve Süt sığırlarında hastalıklar ve koruma
Yer     :TKDK Konya İl Koordinatörlüğü Toplantı Salonu (Kule Plaza İş Merkezi Kat 5) 
Saat    :10.00 
Veteriner Hekim Dr. Yasin GÜLCÜ - Konya Veteriner Kontrol Enstitüsü
Ahmet TETİK - Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü
 
17.04.2015 Cuma
Konu  : Örnek Proje Saha Ziyareti
Yer     : İçeriçumra/Çumra
 
IPARD Programından destek alarak tamamlanmış 120 sağmal kapasiteli süt sığırı işletmesi gezilecek.
Otobüs kalkış saati                 :09.00
Kalkış yeri                              :Kule Plaza İş Merkezi
Dönüş saati                            :12.00
          

 




    Cimer